Gasilsko tekmovanje Xcover Combat

Vabimo vas, da se prijavite na gasilsko ? tekmovanje Samsung Xcover combat, ki bo potekalo v soboto 24. avgusta 2019 ob 15h v Predosljah pri Kranju v okviru festivala Naaaj dan 2019! ❤️
Na spletni strani si prenesite razpis in se prijavite najkasneje do 20. avgusta 2019 preko e-pošte xcovercombat@gmail.com

                 Prireja tradicionalno gasilsko tekmovanje

Samsung Xcover Combat,

ki bo potekalo v soboto, 24.8.2019 od 15.ure dalje, v Predosljah pri Kranju v okviru festivala

RAZPIS TEKMOVANJA

Splošne informacije

Tekmovanje je namenjeno poklicnim enotam gasilcev in prostovoljnim gasilskim društvom Kotizacije za tekmovanje NI.

Tekmovalcem je na tekmovanju zagotovljena pijača (voda je na voljo na prizorišču), bon za pijačo prejme vodja ekipe za vsakega posameznika. Tekmovalne ekipe, ki bodo tekmovale, se morajo prijaviti najkasneje do 20.8.2019. Društvo ali enota lahko prijavi več ekip.

Prijave sprejemamo preko preko e-pošte: xcovercombat@gmail.com  do 20.8.2019.

Tekmuje se v disciplinah :

 1. Mešane ekipe (lahko samo moški, samo ženske ali mešane ekipe), tekmovalec ne sme biti mlajši od 17 let .
 2. Mladinske ekipe: tekmovalec ne sme biti starejši od 17 let in mlajši od 12 let.

Na tekmovanje pridete z izpolnjenim prijavni listom.

Dodatne informacije: 00386 51 311173 – Andrej Roblek, 00386 31 432595- Anže Gomboc

Pri številu 100 prijavljenih ekip, ima organizator pravico zaključiti prijave, ne glede na rok prijav.

NAGRADE ZA ZMAGOVALNE EKIPE:

1.MESTO:

Vsak tekmovalec ekipe prejme najodpornejši telefon primeren za gasilca            

  Samsung Galaxy Xcover  4s

4 ZMAGOVALCI=4*XCOVER 4S

2.MESTO:

Vsak tekmovalec ekipe prejme del gasilske opreme v vrednosti 50 €

3.MESTO:

Vsak tekmovalec ekipe prejme praktično nagrado   

* Več informacij lahko preberete na facebook profilu Naaaj dan

(Priporočamo vam, da si pred odhodom na tekmovanje ogledate facebook stran v kolikor bo objavljeno kakšno posebno obvestilo v zvezi s tem tekmovanjem. Posebno obvestilo bo objavljeno v primeru višje sile, kar je lahko posledica odpoved tekmovanja. Taka obvestila bodo objavljena najkasneje do 7 ure na dan tekmovanja. V kolikor pa taki razlogi nastopijo že prej, pa bodo obvestila objavljena že prej).

PRAVILA TEKMOVANJA:

Gasilska disciplina je tekmovanje, sestavljeno iz premagovanja raznih ovir.

Tekmovalna ekipa je sestavljena iz štirih članov (lahko mešane ekipe), ki v sistemu štafete premagujejo vse ovire. Tekmujejo trije člani ekipe. Četrti je rezerva. Vsako dirko je lahko rezerva drugi član ekipe. Tekmovanje se odvija po sistemu izločanja.

Tekmovanja se lahko udeležijo:

Prostovoljni in poklicni gasilci. Člani poklicnih enot morajo imeti pri sebi službeno izkaznico. Prostovoljni gasilci pa morajo imeti pri sebi gasilsko izkaznico ali izpis matičnega lista iz vulkana, ki mora biti žigosan in podpisan s strani pooblaščene osebe (poveljnika) društva. Poleg matičnega lista se morajo prostovoljni gasilci identificirati tudi z osebnim dokumentom s fotografijo.

OPREMA TEKMOVALCEV
(ustrezati mora standardom)
:

 • gasilska čelada (Rosenbauer, Heros, Gallet, Casco…)
 • dvodelna intervencijska obleka (standard EN 469) Bristol, Deva, Texport…
 • gasilske intervencijske rokavice (standard EN 469) Firefighter, Pan 8…
 • gasilski intervencijski škornji (standard EN 469) Haix, Dolenc, Rosenbauer …

IZVEDBA VAJE

1. del

 • Tekmovalci startajo oblečeni v popolni gasilsko zaščitni opremi (čelada, zaščitna obleka, zaščitne rokavice in gasilski škornji).
 • Postavljen ob 3 – predelanih gasilnih aparatih v katerih je gornji del odrezan.
 • Opreme se tekmovalec pred znakom sodnika za začetek ne sme dotikati.
 • Ob signalu za start tekmovalec vzame en gasilni aparat zajame vodo in čim hitreje teče do rova.
 • Drugi tekmovalec začne s tekmovanjem, ko prvi tekmovalec v območju plezalne stene

(območje je vidno označeno). Istočasno sta na progi lahko največ dva tekmovalca iste ekipe. Tretji tekmovalec lahko začne šele, ko je prvi tekmovalec že zaključil s trenutnim tekmovanjem – ko je izpraznil aparat z vodo. V kolikor drugi tekmovalec želi pri preskoku ovire pomoč tretjega sotekmovalca – ali tretji naslednjega itd., mora počakati, da prvi (predhodni) tekmovalec zaključi s trenutnim tekmovanjem (izlije vodo iz aparata).

 • Skozi rov mora tekmovalec priti v čim krajšem času na poljuben način. S seboj mora nositi gasilni aparat z vodo. Ko tekmovalec pride iz rova mora najhitreje priti do naslednje ovire.
 • 10 m za tunelom je stena, ki jo je potrebno preskočiti ali preplezati  in v kateri je na spodnjem delu luknja skozi katero lahko potisne gasilni aparat.
 • Tekmovalec na tem delu lahko počaka naslednjega tekmovalca, da mu le ta pomaga premagati oviro. Ali pa sam prepleza steno (v kolikor mu pomaga sotekmovalec, mora tudi on pred tem preplezati rov).
 • Za steno je kocka z ovirami, viseče pnevmatike (ponazarjajo množico) skozi kocko lahko teče ali hodi več tekmovalcev hkrati.
 • Sledi bazen; preko bazena je napeljana brv, po kateri mora tekmovalec prečkati bazen (v kolikor pade z brvi, vajo ponovi na točki vstopa na brv).
 • Naslednja ovira je visoki skipping (tek preko pnevmatik, s tem da mora v vsako pnevmatiko tekmovalec stopiti).
 • Na naslednji postaji je vedro v katerega prelije tekmovalec vodo iz gasilnega aparata. Ko tekmovalci napolnijo vedro do označene točke (vsebina 3 polnih gasilnih aparatov) so zaključili s tem delom vaje. Tekmovalci predhodne vaje ponavljajo, dokler ne napolnijo vedra, oziroma maximalno 6 x. V kolikor ne uspejo zaradi razlitja vode napolniti vedra so tekmo izgubili.
 • Ko tekmovalci dosežejo označen nivo vode v vedru (ne glede na število nastopov ekipe) vodo prelijejo v vedrovko in morajo z njo zbiti tarčo.  Ko tarča pade je tekmovanje zaključeno.
 • Zmaga ekipa katera prva podere svojo oviro in s tem nadaljuje v naslednji krog tekmovanja.
 • Tekmujeta dve ekipi istočasno. Poligona ekip sta enaka in na delih združena (v kolikor pred bazenom pride do namernega prerivanja s strani katerekoli ekipe, sodnik odredi ponovitev ovire, za kršitelja).

●   V primeru, da tekmovalec med ovirami polije vsebino vode iz aparata, lahko odide na štart in ponovi vaje. Zajemanje vode med tekmovanjem iz bazena ni dovoljeno.

OGLED IN PREIZKUS PROGE:

Pred začetkom tekmovanja je možno preizkusiti posamezne elemente vaje po predhodnim dogovorom z organizatorjem. Prav tako si je možno med tekmovanjem ogledati progo, ne da bi motili delo sodnikov ali tekmovalcev oz.tekmovanja.

Splošne določbe:

 1. Organizator ima pravico omejiti gibanje tekmovalcema po tem, ko sta uredila prijavo pred komisijo (s tem se omeji možnost zamenjave tekmovalcem po tem, ko sta tekmovalca že uredila prijavo pred komisijo).
 • V kolikor se naknadno ugotovi kakršnokoli goljufanje posameznih tekmovalcev pri dokumentih ali opremi se tekmovalcu prepove tekmovati ali se mu odvzame nagrada.
 • Sadnik lahko zaradi nedostojnega vedenja tekmovalca izključi iz tekmovanja. S tem, ko je izključen tekmovalec se izključi celotna ekipa. Pred izključitvijo se tekmovalca opozori le enkrat.
 • Pritožbe ekip so možne takoj po končani tekmi ekipe, kjer naj bi prišlo do kršitve s strani nasprotne ekipe, ali drugih dejavnikov. Pritožbo rešujejo sodniki, kateri odločitev sporočijo v 5 minutah in je dokončna.
 • Tekmovalci tekmujejo na lastno odgovornost, kar s svojim podpisom potrdijo na prijavnem listu.

Dodatne informacije, na tel. 0038651311173

Tekmovalci iz tujine imajo subvencionirano nastanstitev in prehrano naslednjega dne, prav tako lahko sodelujejo v skupni gasilski vaji gasilsko reševalne službe Kranj, Policije, enote NMP Kranj , PGD Predoslje, PGD Suha in Gasilske enote Britof.  

PREDSTAVITEV PRIREDITVE

V Predosljah, podeželski vasi v neposredni bližini protokolarnega servisa Brdo, smo združeni člani društev, folkloristi, gasilci, športniki, igralci in upokojenci…, naše prijateljstvo nam pomaga, da smo boljši kot kdaj koli, kar nam obiskovalci vsako leto dokažejo z večjo obiskanostjo našega dogodka. V Predosljah se ponosno lahko pohvalimo z eno največjih in najbolje obiskanih prireditev na Gorenjskem. V lanskem letu se je prireditve udeležilo preko 10.000 obiskovalcev.

Program prireditve nudi vsem starostnim skupinam zabavo, spoznavanja poučnih vsebin in občutek zgodovine v sedanjem okolju.

          Letos bomo na prireditvi videli:

 • delovanja slovenske policije,vojske,
 • gasilsko reševalno službo Kranj,
 • delovanja prostovoljnih gasilskih društev,
 • delovanje Sveta za preventivo in varnosti v prometu za najmlajše,
 • otroci bodo uživali v pravljični deželi, ob animaciji, otroških delavnicah, vrtiljakih….
 • tekmovanje za poklicne gasilske brigade in prostovoljna društva ,
 • največji ognjemet na Gorenjskem
 • za zabavo bodo skrbeli Jan Plestenjak, Kvatropirci, Klapa Šufit, Pop Design, Zvita Feltna,

            Bečo & Company, San Di Ego, Poskočni Muzikantje , Veseli Svatje , ……..